Sváteční plněné papriky zpět

Ingredience:
paprika1,5 kgčerstvě mleté maso (hovězí a jehněčí v poměru 1:1)800 grýže (300 ml)1,5 hrnku
mleté nové koření1 lžičkamletá kardamom1 lžičkaskořice1/2 lžičky
masový vývar dle potřebysůl špetkadrcený pepř špetka
olivový olej trochu
Omáčka:
zralé rajče2 kgkoprové snítky fenyklu hrstičkatmavý třtinový cukr2 lžíce
hřebíček5 ksnové koření5 kuličekpepř8 kuliček
skořicová kůra (5 cm) kousekmasový vývar dle potřebynastrouhaný perníček3 lžíce
hladká mouka1 lžícesůl špetka
paprika 1,5 kg, čerstvě mleté maso (hovězí a jehněčí v poměru 1:1) 800 g, rýže (300 ml) 1,5 hrnku, mleté nové koření 1 lžička, mletá kardamom 1 lžička, skořice 1/2 lžičky, masový vývar dle potřeby, sůl špetka, drcený pepř špetka, olivový olej trochu, zralé rajče 2 kg, koprové snítky fenyklu hrstička, tmavý třtinový cukr 2 lžíce, hřebíček 5 ks, nové koření 5 kuliček, pepř 8 kuliček, skořicová kůra (5 cm) kousek, masový vývar dle potřeby, nastrouhaný perníček 3 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, sůl špetka

Příprava

Zelené papriky, červená omáčka z čerstvých rajčat, vůně skořice a hřebíčku - no řekněte, co může být svátečnější? 

Barevná kombinace zcela splňuje nároky Vánoc, koření nezůstává pozadu a útočí na vaše smysly. 

A cukroví? I to tu je, nastrouhané perníčky (bez polevy samozřejmě) nejen že omáčku lehce zahustí, ale také ochutí tím správným směrem.

Masová nádivka je zčásti vylepšená jehněčím masem. Když už svátečně, tak pořádně!

Přeji pohodu a klid všem lidem dobré vůle...ať je nový rok zase o krapet lepší, inshaAllah..

Jedu domů po trati,

jedu přes kopce.

Za okny padá, padá sníh,

budou Vánoce...

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, přidáme kuličky nového koření a pepře, hřebíček, skořici, fenyklové snítky, cukr, sůl a pod pokličkou uvaříme hodně do měkka. 

Rajčata pořádně propasírujeme přes síto. Vymačkáme opravdu všechnu šťávu a dužninu, v sítu zůstanou pouze slupky a semínka. Chvilku to trvá, ale námaha se vyplatí. 

Omáčku prohřejeme, vmícháme nastrouhané perníčky, přilijeme asi 300 ml vývaru, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a lehce provaříme.

Na olivovém oleji jemně orestujeme dobře propláchnutou a okapanou rýži, přidáme kardamom, mleté nové koření, skořici, pepř, sůl a necháme hezky rozvonět.

Zalijeme horkým vývarem (pouze po úroveň rýže) a krátce povaříme, jen do vstřebání tekutiny.

Obě masa promícháme, osolíme, opepříme a přidáme rýžovou směs. 

Vzniklou náplní plníme očištěné a semínek zbavené papriky.

Naplněné papriky vložíme do připravené rajčatové omáčky a při 190 stupních (horní a dolní ohřev) přikryté asi 80 minut pečeme.

 

2013-12-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI