Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem, cukrem a polité máslem zpět

Ingredience na těsto:
brambory500 ghrubá mouka150 gvejce1 ks
sůl1 špetka
Na posypání:
máslo1 kostkamák mletý1 sáčekcukr moučka1 ks
nastrouhaný tvrdý tvaroh1 kostka
brambory 500 g, hrubá mouka 150 g, vejce 1 ks, sůl 1 špetka, máslo 1 kostka, mák mletý 1 sáček, cukr moučka 1 ks, nastrouhaný tvrdý tvaroh 1 kostka

Příprava

My doma milujeme švestkové knedlíky, co vy? Jeden jednoduchý recept si vyzkoušejte. Nebudete litovat.

Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“.
Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku.
Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody.
Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit.
Až nám knedlíčky vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme.
Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.

2020-11-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI