Teplý pohankový salát zpět

Ingredience:
vařená pohanka2 hrnkyvelká paprika1 ksstřední cibule1 ks
kvalitní sojová omáčka1 lžícedýňová semínka1 lžícesezamová semínka1 lžíce
ocet balzamico1 lžíceolej1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutičesnek dle chutimaso dle potřeby
vařená pohanka 2 hrnky, velká paprika 1 ks, střední cibule 1 ks, kvalitní sojová omáčka 1 lžíce, dýňová semínka 1 lžíce, sezamová semínka 1 lžíce, ocet balzamico 1 lžíce, olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti, maso dle potřeby

Příprava

Pohanka je přirozeně bezlepková a charakteristická svou chutí. Je i velmi zdravá, proto by se měla stát stálicí v našem jídelníčku. Je bohatým zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek. Obsahuje důležitou látku rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc působí příznivě na cévy a celý cévní systém. U nás jí zas tak často nevaříme, ale když už se na ní dostane, vždy si pochutnáme.

Pohanku uvařte podle návodu. Pokud tam není, pohanku propláchněte a spařte vroucí vodou. Po deseti minutách vodu slijte, zalijte trochou vody, osolte a vařte do měkka.
Na rozpálené pánvi, na lžíci oleje otestujeme nakrájenou cibulku na jemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme. Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.

Tip: Pro milovníky česneku. Přidejte k restované cibulce na plátky nakrájený česnek.

2016-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI