Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce zpět

Ingredience:
uzená kuřecí stehna2 ksanglická slanina150 golej2 lžíce
máslo1 lžícestředně velká cibule1 ksčesnek4 stroužky
celer2 řapíkyzeleninový gelový bujon (nebo domácí zeleninový či kuřecí vývar) dle potřebyvoda150 ml
smetana na vaření či šlehání200 mlhladká mouka1 lžícefeferonka Spicy Gold (Exclusive Efko)4 ks
čerstvé majoránkové lístky hrst
uzená kuřecí stehna 2 ks, anglická slanina 150 g, olej 2 lžíce, máslo 1 lžíce, středně velká cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, celer 2 řapíky, zeleninový gelový bujon (nebo domácí zeleninový či kuřecí vývar) dle potřeby, voda 150 ml, smetana na vaření či šlehání 200 ml, hladká mouka 1 lžíce, feferonka Spicy Gold (Exclusive Efko) 4 ks, čerstvé majoránkové lístky hrst

Příprava

Majoránka patří neodmyslitelně k české kuchyni, ale v kombinaci s kuřecím masem a těstovinou byste ji asi moc nečekali. Naopak! Chutná to skvěle.

Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a feferonky. Restujeme dosklovata. Maso obereme od kosti a překrájíme na velikost sousta. Přidáme do pánve, promícháme. Vmícháme bujon z vajíčka nebo vlastní. Pokud máme gelový, přidáme cca 150 ml vody a necháme asi 10 minu provařit. Řapíky celeru pokrájíme na proužky a šup s němi do pánve. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pánve. Provaříme cca 10 minut. Úplně nakonec přidáme najemno nakrájené majoránkové lístky. Zjemníme máslem. Podle chuti dosolíme. Já nesolila, slané to bylo akorát.
Vhodnou a skvěle ladící přílohou byly čerstvé tortellini con formaggi.

2014-11-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI