Vařené krůtí stehno s dušenou zeleninou a hlívou zpět

Ingredience:
krůtí spodní stehna2 kschilli papričk1 ksmrkev2 ks
řapíkatý celer2 tonkybílá část pórku1 ksbílé suché víno3 dcl
máslo2 lžícečerstvý listový špenát mísahlíva ústřičná250 g
česnek paličák8 stroužkůčerstvá majoránka dle chutičerstvý tymián dle chutu
čerstvá mateřídouška dle chutičerstvá petželka dle chutičerstvá saturejka dle chuti
cibule2 kssůl dle chutipepř dle chuti
tymián snítka
krůtí spodní stehna 2 ks, chilli papričk 1 ks, mrkev 2 ks, řapíkatý celer 2 tonky, bílá část pórku 1 ks, bílé suché víno 3 dcl, máslo 2 lžíce, čerstvý listový špenát mísa, hlíva ústřičná 250 g, česnek paličák 8 stroužků, čerstvá majoránka dle chuti, čerstvý tymián dle chutu, čerstvá mateřídouška dle chuti, čerstvá petželka dle chuti, čerstvá saturejka dle chuti, cibule 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, tymián snítka

Příprava

Uvařte si lehké jídlo, které se náramně hodí do těchto parných dnů. Navíc je zdravé a plné vitamínů a určitě vás nezatíží, takže po tomto chutném obědě můžete hbitě skočit a uhánět třeba k vodě.  

Do hrnce, do kterého se vám vlezou obě stehna, dáme vodu, víno, přidáme maso, chilli papričku, celer a bouquet garni připravený z bylinek (bylinky dáme k sobě a převážeme provázkem), rozpůlenou cibuli i se slupkou, oloupané 4 stroužky česneku, řádně osolíme, opepříme a dáme vařit. Jakmile se vývar začne vařit, ztlumíme plamen a vaříme 1h. Přidáme oloupanou mrkev a vaříme další 0,5h až 1 hodinu do úplného změknutí masa. Vývar zcedíme (a ponecháme na přípravu jiného jídla - já jsem ho použila na bramborový krém). Stehna dáme stranou a obereme od kosti. Zakryjeme a necháme odpočívat v troubě.
Vařenou mrkev nakrájíme na kolečka, hlívu na podélné kousky, druhou cibuli na drobno, česnek na plátky a špenát omyjeme a osušíme. Na másle zpěníme cibulku, přidáme česnek a lístky tymiánu. Orestujeme a přidáme hlívu. Dusíme asi 8 minut. Přidáme nakrájenou mrkev a špenát a necháme ho zavadnout. Ochutíme solí a pepřem.
Zeleninu s houbami dáme na talíř a podáváme s osoleným a opepřeným krůtím masem. Celé jídlo ještě pokapeme extra panenským olivovým olejem. Pokud je toto jídlo pro některé strávníky příliš "hladové", můžete přidat rozpečenou česnekovou bagetu.
2015-08-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI