Vepřenky s hořčičnou kaší zpět

Ingredience:
plecko0,5 kgrohlík1 ksmléko nebo voda1 dcl
sladká paprika2 lžičkyčerstvě mletý pepř dle chutisůl dle chuti
olej dle potřeby
Bramborová kaše:
brambory typ C0,5 kghrubozrnná hořčice1 vrchovatá lžíceplnotučné mléko2 dcl
máslo2 lžícesůl dle chuticibule dle chuti
kyselé okurky dle chuti
plecko 0,5 kg, rohlík 1 ks, mléko nebo voda 1 dcl, sladká paprika 2 lžičky, čerstvě mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby, brambory typ C 0,5 kg, hrubozrnná hořčice 1 vrchovatá lžíce, plnotučné mléko 2 dcl, máslo 2 lžíce, sůl dle chuti, cibule dle chuti, kyselé okurky dle chuti

Příprava

Vepřenky s cibulí jsou zlatá klasika. Hospodský evergreen i dobrota, kterou připravovaly už naše babičky. Základem je kvalitní maso z plecka, ze kterého se udělají placičky. Ty se pak osmaží a jí s čerstvým křupavým chlebem, hořčicí a posypané cibulí. Vepřenky mám moc ráda a chtěla jsem tuto klasiku trochu pozměnit. Připravila jsem k nim tedy bramborovo-hořčičnou kaši, která se s vepřenkami úžasně doplňuje. 

Natrhejte rohlík a namočte ho do mléka či vody. Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do osolené vody do měkka (cca 20 minut). Maso nakrájejte na kousky a umelte v mlýnku na střední hrubost (pokud nemáte doma mlýnek, pak si nechejte u řezníka maso z plecka umlít). Z rohlíku vymačkejte tekutinu a prožeňte ho mlýnkem také (nebo přidejte vymačkaný přímo do namleté směsi od řezníka). Přidejte čerstvě namletý pepř, papriku a osolte. Malý kousek vysmažte na pánvi a ochutnejte výsledek. Případně dochuťte. Z masové směsi připravte tenké placičky velikosti dlaně a opečte je dozlatova z každé strany na pánvi s olejem. Uložte v teple. Ohřejte si mléko na kaši. Zceďte brambory a přidejte k nim máslo. Ručním mixérem nebo hnětačem na bramborovou kaši brambory umixujte nebo rozšťouchejte. Přilijte polovinu mléka a opět mixujte. Ochutnejte a případně dosolte. Přidejte hořčici a zbytek mléka a umixujte dohladka. Vepřenky podávejte s bramborovou kaší posypané cibulí, kyselými okurkami a případně ještě s hořčicí podle chuti (plnotučnou nebo dijonskou) servírovanou vedle v misce. 

2016-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI