Vepřová kýta s paprikou a koprem zpět

Ingredience:
vepřová kýta nakrájená na kostičky750 gmáslo1 lžícepaprika (bílé)3 ks
rajčata nebo 2 střední oloupaná1/2 plechovkyšlehačka1 kelímeknasekaný kopr velká hrst
petrželka dle chutisůl dle chuti
K podávání:
nové brambory dle pořeby
vepřová kýta nakrájená na kostičky 750 g, máslo 1 lžíce, paprika (bílé) 3 ks, rajčata nebo 2 střední oloupaná 1/2 plechovky, šlehačka 1 kelímek, nasekaný kopr velká hrst, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, nové brambory dle pořeby

Příprava

I když kombinace tohoto jídla může působit poněkud divoce, není se čeho bát. Pokud teda nejste jeden z těch odpůrců kopru. Ale to asi ne, když jste si tento recept otevřel. Já kopr miluji a letos jsem ho zasela opravdu hodně, takže s ním nemusím šetřit a můžu zkoušet nové kombinace. Tato se obzvlášť povedla, takže se musím s vámi podělit.

Do hrnce od kterého vlastníte i pokličku dejte rozpustit máslo a opečte na něm maso tak, aby se celé zatáhlo. Maso osolte a popepřete. Zalijte asi 0,5l vody a pod pokličkou za občasné kontroly a promíchání duste asi 1/2 hodiny. Mezitím si připravte papriku, kterou očistěte a nakrájejte na kostičky. To samé udělejte s rajčaty, pokud nemáte ty z plechu. Po 1/2 hodině dušení přidejte petrželku, rajčata a papriku a duste ještě asi 8 minut. Přilijte smetanu, kopr a dochuťte solí. Uveďte k varu, ale už nevařte. Podávejte s vařenými novými brambory.

2016-07-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI