Vepřové medailonky z panenky a třešňový dip zpět

Ingredience:
vepřová panenka1 kghranolky1 kgtřešně1 hrnek
olivový olej trochuchilli špetkapepř špetka
červené víno125 - 150 mlcukr2 - 3 lžícemenší cuketa1 ks
rozmarýn na ozdobu
vepřová panenka 1 kg, hranolky 1 kg, třešně 1 hrnek, olivový olej trochu, chilli špetka, pepř špetka, červené víno 125 - 150 ml, cukr 2 - 3 lžíce, menší cuketa 1 ks, rozmarýn na ozdobu

Příprava

Jako příloha se skvěle hodí například hranolky....

Panenku si očistíme a nakrájíme asi na 2,5-3cm plátky. Osolíme, opepříme a lehce naklepeme (naklepeme jen pěstí lehounce). Panenku si dáme na vroubkovanou pánev s olivovým olejem a opečeme z obou stran pěkně do zlatova.
Třešňový dip připravíme tak, že si opláchneme třešně a vypeckujeme. Dáme si třešně restovat na pánvičku s olivovým olejem, přidáme chilli, pepř a podlijeme červeným vínem. Pak přidáme cukr, každý podle chuti. Vaříme, až máme třešničky krásně měkoučké. Lehce promixujeme, ale opravdu jen lehce.
Cuketu si nakrájíme asi na 1 cm plátky a vykrojíme si vnitřek. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Do takto orestovaných cuket si dáme třešňový dip.
Příloha hranolky a na ozdobu rozmarýn.

2014-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI