Vepřové palce s jemnou omáčkou zpět

Ingredience:
vepřový palec3 ksolivový olej50 mlrozmarýn1 větvička
tymián pár snítekhrubá sůl špetkačerstvě nahrubo drcený pepř šetka
Omáčka:
mascarpone250 gmléko2 - 3 lžícemozzarella100 g
niva100 gnahrubo nasekané vlašské ořechy hrstcitronová šťáva1 lžíce
sůl špetka
vepřový palec 3 ks, olivový olej 50 ml, rozmarýn 1 větvička, tymián pár snítek, hrubá sůl špetka, čerstvě nahrubo drcený pepř šetka, mascarpone 250 g, mléko 2 - 3 lžíce, mozzarella 100 g, niva 100 g, nahrubo nasekané vlašské ořechy hrst, citronová šťáva 1 lžíce, sůl špetka

Příprava

Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.

Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 st. a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu. 

2014-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI