Vepřové srdce na smetaně zpět

Vývarr:
vepřová srdce2 kssůl2 lžičkybobkový list3 ks
nové koření5 kuličekčerný pepř5 kuliček
Omáčka:
máslo2 lžícesádlo1 lžícestřední mrkev1 ks
celer50 gplnotučná hořčice2 lžícecukr1 lžíce
citrónová šťáva2 lžíceocet1 lžícemouka2 vrchovaté lžíce
kelímek smetany 31%1 kspepř čerstvě mletý špetkasůl špetka
Příloha:
houskový knedlík
vepřová srdce 2 ks, sůl 2 lžičky, bobkový list 3 ks, nové koření 5 kuliček, černý pepř 5 kuliček, máslo 2 lžíce, sádlo 1 lžíce, střední mrkev 1 ks, celer 50 g, plnotučná hořčice 2 lžíce, cukr 1 lžíce, citrónová šťáva 2 lžíce, ocet 1 lžíce, mouka 2 vrchovaté lžíce, kelímek smetany 31% 1 ks, pepř čerstvě mletý špetka, sůl špetka, houskový knedlík

Příprava

Někdo nemá vnitřnosti rád, jiný by se toho ujedl. Je na každém z vás jestli vás tento recept nabudí, pro přípravu nedělního oběda. 

Srdce řádně propláchneme pod studenou vodou a důkladně zbavíme všech krevních sraženin. Vložíme do hrnce ( tlakový nám ušetří čas ) přidáme všechny ingredience a vaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvalo cca 45 minut. Pokud vaříme v "normálním" hrnci sbíráme pěnu, která se nám při vaření tvoří.Po uvaření srdce vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Pak srdce zbavíme všech nepěkných věcí, jako je tuk, trubice apod. Nakrájíme na nudličky.

Máslo a sádlo rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme na slzičkovém struhadle nastrouhanou mrkev a celer a přidáme k cibuli. Přisypeme cukr a restujeme cca 10 minut. Přidáme citronovou šťávu, mouku a vymícháme světlou jíšku, na kterou nalijeme vlažný vývar. Promícháme a necháme provařit. Doladíme chutě, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř, vše dle vlastních chutí. Nakonec přidáme šlehačku a ještě chvilku provaříme. Poté omáčku propasírujeme. Můžeme zjemnit kouskem másla. Do omáčky dáme nudličky ze srdíček a krátce prohřejeme. Podáme s houskovým knedlíkem.

2014-10-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI