Vepřový burger zpět

Burger:
vepřová plec750 grohlík1 kskyška1 dcl
estragonová nebo dijnská hořčice1 lžícevejce1 ksnasekaná petrželka velká hrst
nasekaný libeček1 lžícenasekaná jarní cibulka1 ksstrouhanka3 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutihamburgerové bulky6 ks
olej trochu
Na dokončení:
dýňové chutney dle chutidomácí majonéza2 lžíceestragonová nebo pivní hořčice1 lžíce
chilli pasta dle chutiementál6 plátkůkyselý okurek dle chuti
rajče dle chuti
vepřová plec 750 g, rohlík 1 ks, kyška 1 dcl, estragonová nebo dijnská hořčice 1 lžíce, vejce 1 ks, nasekaná petrželka velká hrst, nasekaný libeček 1 lžíce, nasekaná jarní cibulka 1 ks, strouhanka 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hamburgerové bulky 6 ks, olej trochu, dýňové chutney dle chuti, domácí majonéza 2 lžíce, estragonová nebo pivní hořčice 1 lžíce, chilli pasta dle chuti, ementál 6 plátků, kyselý okurek dle chuti, rajče dle chuti

Příprava

Hamburgery ty u nás jedou a naštěstí je fakt ráda dělám. Miluji ty nekonečné možnosti, které se tu nabízejí. Burgery jsou takové téměř dokonalé jídlo.  Pokaždé můžete použít jinou housku, jinou omáčku, sýr, hlavní položku burgeru (různé maso, houby, řepu, hrášek...) a ostatní doplňkové ingredience a vykouzlit tak třeba běžný hamburger k večernímu grilovaní, ale i luxusní záležitost vymazlenou do poslední špetky soli. Můžete si pohrát s vaší chuťovou fantazií a skákat do různých koutů světa, využívat sezónní suroviny a kombinovat a kombinovat a kombinovat. Vše (téměř) je dovoleno.

Nejdříve ze všeho si najděte svůj nejoblíbenější recept na housku. Chvilku to trvá a chce to zkoušet, co vám bude nejvíce vyhovovat. Já nejčastěji dělám housky od Koko nebo tyto z webu Domácí pekárny

No pak už je to na vás a vaší momentální chuti a možnostech.

Nějaké recepty na hamburgery jsem s vámi už sdílela a těch možností je tolik, že bych vlastně mohla udělat blog jenom o burgerech. Ale to by mě asi nebavilo. Takže vás raději sem tam překvapím něčím neobvyklým, jako je třeba dnešní recept na vepřový burger inspirovaný berlínskými Bulleten.

Rohlík natrhejte na kousky a namočte ho do kyšky. Maso umelte na masovém strojku a pak trochu vymáčkněte kyšku z rohlíku a přidejte ho do strojku a taky umelte. Přidejte všechny ostatní ingredience na burgery (kromě housek) a propracujte v celistvou hmotu. Z té pak vytvarujte 6 stejných bochánků, spíše tenčích a uprostřed je trochu promáčkněte. 

Rozpalte gril či grilovací pánev a burgery rovnoměrně opečte z obou stran.

Mezitím, co se opékají burgery, překrojte housky napůl. Smíchejte majonézu s hořčicí a chilli pastou. Nakrájejte okurku a rajče na plátky. Až bude maso téměř dodělané, přidejte na gril housky rozříznutou stranou nahoru. Po asi půl minutě je otočte a na maso dejte plátek sýru. Nechejte dopéct housku a vše vyndejte. Na spodní půlku housky dejte majonézu, pak maso sýrem nahoru, okurku a rajče a druhou půlku housky potřete dýňovým chutney. No a můžete jíst. Burgery jsou překvapivě lehké a vláčné.

2016-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI