Zapečený bulgur s rajčaty, hráškem a balkánským sýrem zpět

Ingredience:
bulgur250 gcibule1 ksčesnek3 stroužky
mrkev1 kshrášek100 gkrájená rajčata1 konzerva
vejce2 ksbalkánský sýr150 gprovensálské koření1 lžička
tvrdý sýr na posypání (Grana Padano)50 gsůl dle chutiGhí nebo olej dle potřeby
bulgur 250 g, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, mrkev 1 ks, hrášek 100 g, krájená rajčata 1 konzerva, vejce 2 ks, balkánský sýr 150 g, provensálské koření 1 lžička, tvrdý sýr na posypání (Grana Padano) 50 g, sůl dle chuti, Ghí nebo olej dle potřeby

Příprava

Původně jsem měla v plánu zapečenou pohanku, se kterou mě inspirovala kolegyně ze skupiny Vaříme malým dětem. Ale když na mě z nového pytlíku pohanky vykoukl potravinový mol, letělo vše do koše a nastoupila improvizace. Všem nám moc chutnalo, tak se s vámi ráda podělím o recept.

Bulgur uvaříme podle návodu a necháme lehce zchladnout. Mezitím si na troše oleje nebo ghíčka osmahneme cibulku, pak přidáme hrášek a jemně nastrouhanou mrkev. Chvilku společně restujeme a zalijeme krájenými rajčaty. Dochutíme prolisovaným česnekem, provensálským kořením, osolíme a rozdrobíme balkánský sýr. Hotový bulgur dobře promícháme se dvěma syrovými vejci a pak vše smícháme dohromady. Směs rozprostřeme do vymazané zapékací nádoby a pečeme při 200 stupních 30 minut. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme ještě asi 10 minut. Dobrou chuť!

2016-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI