Závitek z vepřového karé zpět

Ingredience:
vepřové karé (kotleta bez kosti)2 plátkydijonská hořčice2 lžícesůl špetka
pepř špetkačervená kapie kousekkyselá okurka1 ks
anglická slanina200 gmletá vepřová plec150 gsmetana na vaření 12%1 panák
česnek1 stroužekmajoránka a oregano1 lžičkacibule1 ks
sádlo2 lžícemáslo pláteksolamyl1 lžička
vývar nebo voda na podlití300 ml
vepřové karé (kotleta bez kosti) 2 plátky, dijonská hořčice 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, červená kapie kousek, kyselá okurka 1 ks, anglická slanina 200 g, mletá vepřová plec 150 g, smetana na vaření 12% 1 panák, česnek 1 stroužek, majoránka a oregano 1 lžička, cibule 1 ks, sádlo 2 lžíce, máslo plátek, solamyl 1 lžička, vývar nebo voda na podlití 300 ml

Příprava

Závitky se dají péct na tisíc způsobů, můžete se tedy inspirovat právě tímto receptem, který vás určitě chuťově nezklame. Recept zvládne i méně zdatná kuchařinka.

Plátky vhodné na závitky naklepeme v mikrotenovém sáčku natenko, ale opatrně, abychom neutvořili otvor v mase. Mletou plec osolíme, opepříme, přidáme drcenou majoránku a oregano, a vymícháme společně se smetanou. Necháme cca 2 hodiny v chladu. Naklepané plátky z obou stran osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny. Tu, co nám zbude, nakrájíme na kostičky. Rovněž tak kapii a okurku. Toto vše přidáme do uleženého mletého masa a promícháme. Rozložíme na anglickou slaninu a utvoříme závitky. Sepneme sponou nebo zavážeme motouzem, případně si vypomůžeme párátky. Na rozpáleném sádle zprudka závitky ze všech stran orestujeme. Odložíme na talíř a ve výpeku osmahneme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět závitky, podlijeme vývarem nebo vodou do 2/3 masa a pod pokličkou /nebo v tlakovém hrnci/ dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu nebo vývar. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme párátek, spon apod. Do šťávy přidáme solymyl rozmíchaný v trošce vody a chvilku necháme provařit. Pak přes jemné sítko přecedíme, necháme znovu zevřít a přidám kousek másla. Přidáme závitky a prohřejeme.

2015-01-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI