Ingredience: | |||||
hovězí maso | 750 g | střední cibule | 2 ks | špek nebo slanina | dle potřeby |
sladkokyselé okurky | 3 ks | hořčice | 1 lžíce | hovězí vývar | dle potřeby |
nové koření | 5 kuliček | červená paprika | špetka | hladká mouka | dle potřeby |
pepř | špetka | sůl | dle chuti | olej nebo sádlo | trochu |
Znojemskou omáčku určitě všichni znáte, tak tady nebudu zbytečně dlouze rozepisovat, jak chutná. Dávám ji sem spíš pro začínající kuchaře, aby věděli, jak na to.
Špek nebo slaninu nakrájíme na klínky a dáme je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se nám s nimi bude maso špikovat. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolíme a opepříme ze všech stran. V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme. Pak uděláme základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujeme. Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření a zalijeme asi půllitrem vývaru. Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky a prohřejeme, dochutíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI