Jablečný punč s pomerančem zpět

Ingredience:
jablečný mošt (džus)1 ljablka2 kspomeranč2 ks
citron2 kscelá skořice4 - 5 ksbadyán3 hvězdičky
hřebíček6 ksvanilkový cukr1 kscukr1 - 2 lžíce
tuzemský rum (dospělácká verze)100 ml
jablečný mošt (džus) 1 l, jablka 2 ks, pomeranč 2 ks, citron 2 ks, celá skořice 4 - 5 ks, badyán 3 hvězdičky, hřebíček 6 ks, vanilkový cukr 1 ks, cukr 1 - 2 lžíce, tuzemský rum (dospělácká verze) 100 ml

Příprava

Dnes jedeme v jablíčkách! Protože je pěkná zima, tak jsem připravila na zahřátí JABLEČNÝ PUNČ. Slovo punč má původ v hindském výrazu “pánč” s významem pět, protože původně se zhotovoval z pěti přísad: z alkoholu, cukru, citrónu, vody a čaje či koření. 

Do hrnce nalijeme jablečný mošt (džus), přidáme šťávu z jednoho citronu, vanilkový cukr, cukr třtinový (ale může být i krupice), celou skořici a v čajovém sítku hřebíček a badyán. Poté jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Pomeranče a citrony nakrájíme na plátky a všechno nakrájené ovoce přidáme do hrnce. Punč necháme asi 10 minut probublat. V případě dospělácké verze poté přidáme rum a můžeme servírovat.

VENDY TIP! Do punče pro dospělé přidávám i rozinky naložené v rumu.

2017-01-04 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI