Mátový "Mojito" sirup zpět

Ingredience:
máta100 gpřevařená, trochu zchladlá voda1 lcukr700 g
limetka1 - 2 kskyselina citronová20 g
máta 100 g, převařená, trochu zchladlá voda 1 l, cukr 700 g, limetka 1 - 2 ks, kyselina citronová 20 g

Příprava

Máta je skvělá bylina. Nádherně voní, působí dobře na trávení a roste na zahradě jako zběsilá. Takže pokud vám taky bujně roste a máte rádi její chuť a vůni, zkuste tento sirup. V zimě do čaje a v létě do osvěžujících nápojů včetně Mojita nebo Virgin Mojita a nemusíte ve skleničce mučit listy máty s cukrem a limetkou. Je to jednoduché a bez vaření, takže se v sirupu všechno zdravé zachová. Já jsem dělala rovnou z trojité dávky, ale recept je uveden na jeden litr.

Připravte si buď velké sklenice nebo nějaký větší hrnec, do kterého se všechno vejde. Samozřejmě podle toho, z kolika dávek budete připravovat. Mátu omyjte a zbavte případných starých listů a breberek. Vodu převařte, třeba v rychlovarné konvi, nalijte do sklenic nebo hrnce a vmíchejte cukr s kyselinou citronovou. Promíchejte, až se všechno rozpustí. Nechte trochu zchladnout, tak na 80°C (od oka) a přidejte nať máty a na kolečka nakrájené, důkladně omyté limetky. Já citrony a limetky dávám do horké vody s lžící octa, jdou pak lépe omývat od všech chemických látek ... 
A pak už jenom necháme dva dny doma louhovat. Občas můžete promíchat. Pak přecedíme přes plátýnko nebo gázu a slijeme do vymytých láhví a uzavřeme.

2015-06-08 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI