Ingredience: | |||||
bazalkové listy | 4 pořádné hrsti | jemně nastrouhaný parmazán | 80 g | piniové oříšky (popřípadě mandle, ořechy, dýňová semena...) | 80 g |
olivový olej | 150 ml |
Už jste se určitě setkali s tím, že jakmile rozmixujete nebo v hmoždíři utřete bylinky, ztratí skoro okamžitě barvu a pesto je pak nevzhledné. Vyčetla jsem na blogu Kuchařka pro dceru postup, kterým docílíte toho, že bylinková pesta zůstanou krásně svěže zelená. Je na to až neuvěřitelně jednoduchý trik.
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky s vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu. Dobře je osušte. Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme. A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI