Celozrnný chléb se švestkami a ořechy zpět

Ingredience:
hladká pšeničná mouka250 gcelozrnná žitná mouka125 gcelozrnná špaldová mouka125 g
voda350 mlsušené droždí1 sáčekřepkový olej3 lžíce
sůl2 lžičkysušené švestky75 gvlašské ořechy75 g
hladká pšeničná mouka 250 g, celozrnná žitná mouka 125 g, celozrnná špaldová mouka 125 g, voda 350 ml, sušené droždí 1 sáček, řepkový olej 3 lžíce, sůl 2 lžičky, sušené švestky 75 g, vlašské ořechy 75 g

Příprava

Už dlouho mě lákalo vyzkoušet ochucený chléb, hlavně kombinace švestky a ořechy. Pár receptů na něj jsem objevila, ale ani jeden se mi nezdál to pravé "ořechové". A tak vznikl chléb, který je kombinací asi tří receptů. Výtečně chutná s kozím sýrem. Zbude-li Vám, můžete z něj připravit toasty vhodné jako příloha například k teplému salátu z ovčího sýru.

Švestky si nakrájíme na čtvrtky, ořechy nahrubo nasekáme. Těsto nechávám vymíchat (mimo švestek a ořechů, ty přidávám při signálu na přidání semínek apod.) a vykynout pekárnu.
Vytvarujeme podlouhlý bochník, který nakrojím cik cak a nechám ještě cca 30 minut nakynout.
Troubu si předehřeji na 200 stupňů, na dno dám kastrůlek s vodou. Pečeme asi 45 minut.

Dobrou chuť pažitkáři!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-01-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI