Cibulové koláčky zpět

Ingredience:
polohrubá mouka400 gmáslo70 gmléko150 ml
žloutek2 kssušené droždí (nebo 25 g čerstvého)1 kssůl1 lžička
cibule2 ksolej1 lžíce
polohrubá mouka 400 g, máslo 70 g, mléko 150 ml, žloutek 2 ks, sušené droždí (nebo 25 g čerstvého) 1 ks, sůl 1 lžička, cibule 2 ks, olej 1 lžíce

Příprava

Tyhle kynuté koláčky mě naučila moje starší kolegyně v práci a u nás doma se za ty roky pekli už mnohokrát. Je to super příloha k zeleninovým a luštěninovým pokrmům. Dnes jsem je zvolila jako přílohu k cizrně na paprice.

Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na oleji. Těsto si nechávám zadělat pekárnu na chleba- program příprava těsta a při signálu pro přidání přísad přisypeme osmahlou cibulku. Pokud pekárnu nemáme, postupujeme takto: ve vlažném mléce- asi 1/4 si připravíme kvásek smícháním s droždím a trochou mouky, necháme nakynout. Do mouky přidáme sůl, žloutky, vlažné máslo, osmahlou cibulku a kvásek. Vytvoříme vláčné těsto, které necháme asi 1,5 hodiny nakynout na teplém místě. Z vykynutého těsta si vytvoříme cca 15 ks bochánků, které necháme ještě asi 30 minut nakynout na plechu vyloženým pečícím papírem s dostatečným odstupem. Potřeme olejem a pečeme při 170 stupních cca 15 minut.

2016-05-30 Ostatní

Poznámka

Doplněk (v tomto případě cibuli) můžeme měnit dle chuti- například: olivy, švestky, houby, zázvor a vytvoříme tak zajímavý druh pečiva pro malé i velké.

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI