Dipy ke grilovanému masu zpět

Ostrý dip:
harissa pasta6 lžicrajský protlak6 lžicmenší cibule1 ks
olivový olej3 lžícečerstvý koriandr velká hrstsůl dle chuti
Sezamový dip:
sezamová pasta tahíni150 mlhladkolistá petržel velká hrstcitron1 ks
sůl dle chuti
harissa pasta 6 lžic, rajský protlak 6 lžic, menší cibule 1 ks, olivový olej 3 lžíce, čerstvý koriandr velká hrst, sůl dle chuti, sezamová pasta tahíni 150 ml, hladkolistá petržel velká hrst, citron 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi při grilování namáčet maso do různých omáček? Vyzkoušejte tento recept na skvělé dipy, které nejen výborně dochutí grilované maso.

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte tyto dipy. Ke grilovanému masu se skvěle hodí a masu propůjčí trochu orientálních chutí a vůní.

Harissa pastu a rajský protlak smícháme. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli a koriandr. Naředíme olivovým olejem a dochutíme solí.

Sezamovou pastu naředíme vodou do hustoty krémového jogurtu, dochutíme citronovou šťávou a solí. Nakonec přimícháme posekanou petržel. Sezamová pasta po prvním přidání tekutiny nejprve zhoustne a vypadá sraženě, tak se nelekněte. Po dalším přidání vody získá krémovou konzistenci. Citronové šťávy dejte hodně, ta tahíni sluší.

Podávejte k libovolnému grilovanému masu, kebabu, rybám.

2013-11-11 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostgrilování
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI