Focaccia zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gvlažná voda300 mldroždí20 g
sůl1 lžičkaolivový olej + na potření40 golivy černé a zelené s papričkou dle chuti
sušená naložená rajčata dle chutisekaný rozmarýn dle chutitymián dle chuti
mořská sůl na posypání dle chuti
hladká mouka 500 g, vlažná voda 300 ml, droždí 20 g, sůl 1 lžička, olivový olej + na potření 40 g, olivy černé a zelené s papričkou dle chuti, sušená naložená rajčata dle chuti, sekaný rozmarýn dle chuti, tymián dle chuti, mořská sůl na posypání dle chuti

Příprava

Focacciu prostě miluji a tahle je naprosto skvělá, takže neváhejte a upečte si ji.

V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou. Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem. Necháme ještě kynout na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů. Po chvíli teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme. Hotové, ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.

2017-06-29 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI