Jednoduché domácí bagetky podle Andrey zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gvoda350 mlčerstvé droždí20 g
sůl1,5 lžičkyčerstvé oregano1 hrstička
hladká mouka 500 g, voda 350 ml, čerstvé droždí 20 g, sůl 1,5 lžičky, čerstvé oregano 1 hrstička

Příprava

Nejprve jsem bagetky chtěla nazvat, jako francouzské, ale spíše jsou to takové ciabatty. Nicméně, jsou skvělé a je vlastně jedno, k čemu je přirovnáme nebo, jak je pojmenujeme. Důležité bude, jaké ingredience či pomazánku k nim zvolíme. Ta vůně oregána se nám krásně line celou kuchyní. uvidíte sami!

Mouku promícháme se solí a smícháme s předem připraveným kváskem (droždí + teplá voda). Hněteme alespoň 10min. V případě potřeby přidáváme postupně, ale ne moc mouky. Necháme kynout 1,5 hod. Poté pěstí doprostřed těsta uděláme důlek a necháme ještě kynout, dokud se těsto nedostane do původní podoby.
Vytvarujeme bagetky a nastřihneme nebo ostrým nožem nakrojíme ze šikma asi do hloubky max 2cm.
Potřeme teplou vodou a v rozehřáté troubě pečeme na cca 200 °C dokud nezezlátnou.
Kůrka byla trochu tvrdší, proto myslím, kdyby se peklo na o něco více stupňů, že by výsledek byl jiný.
Vyzkouším teplotu příště, byly to moje první.. Ale chuť teda stojí za to!


Dobrou chuť, pokud se do nich hned pustíte. Nám už doma nezbyly!

2022-04-11 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI