Krupicové noky z odpalovaného těsta zpět

Ingredience:
mléko200 mlsůl lžičkakrupice100 g
vejce2 ksmáslo30 gmuškátového oříšku špetka
mléko 200 ml, sůl lžička, krupice 100 g, vejce 2 ks, máslo 30 g, muškátového oříšku špetka

Příprava

Pokud neholdujete těžkým přílohám, vyzkoušejte tyto krupicové nočky. Za pár minut máte chutnou přílohu k omáčce či guláši.

Do hrnce nalejeme mléko a přivedeme k varu.
Vhodíme máslo a sůl. Až nám mléko vče a máslo je zcela rozpuštěné, tak tenkým pramínkem přisypáváme krupici. Intezivně mícháme ( odpalujeme ) dokud se nám těsto nelepí na stěny hrnce ani na vařechu. Přidáme muškátový oříšek a necháme vychládnout.
Pak do této hmoty přidáme vajíčka jedno po druhém. Důkladně vymícháme. Lžící nebo pomocí dvou lžic vykrajujeme noky, které házíme do vroucí osolené vody.
Vaříme 2 až 3 minuty. Noky se hodí k různým omáčkám nebo i k masu se šťávou. Můžeme použít i jako zavářku do polévky, v tom případě noky vykrajujeme lžičkou.
Rada na závěr: Před každým dalším tvarováním noků namáčíme lžíce ve vroucí vodě.

2014-10-17 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI