Mléčná majonéza zpět

Ingredience:
mléko (já používám čerstvé, trvanlivé jsem nezkoušela)100 mlrostlinný olej200 mlhořčice1 lžička
sůl dle chutipepř špetka
mléko (já používám čerstvé, trvanlivé jsem nezkoušela) 100 ml, rostlinný olej 200 ml, hořčice 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Jednou jsem zapomněla koupit na bramborový salát majonézu a pak jsem si vzpomněla, že si ji vlastně mohu jednoduše připravit doma, protože je jenom ze 3 hlavních surovin a ty mám doma vždycky. Od té doby ji kupovat nemusím a je vždycky čerstvá. Udělám si jí takové množství, aby se spotřebovala, jinak vydrží v lednici tak 3 dny. Pokud ji necháte v lednici, dost ztuhne, znovu ji projeďte mixérem a bude jako dřív. Můžete z ní samozřejmě udělat i tatarku.

Vše připravujeme v úzké sklenici nebo nádobě pomocí ponorného ručního mixéru. Do nádoby nalijeme mléko a olej, přidáme hořčici, osolíme a opepříme.

Mixér položíme až na dno, pustíme a pomalým pohybem nahoru promícháváme do požadované hustoty. A to je všechno. Jednoduché, ne ? A můžete vesele vmíchat do salátu.

2015-05-06 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI