Nakládaná sušená rajčata po italsku zpět

Ingredience:
sušená rajčta200 gbalsamico1 hrnekvoda1 hrnek
olivový olejcca 2 hrnkyčesnek4 stroužkykoření (bazalka, tymián, oregano) dle chuti
sušená rajčta 200 g, balsamico 1 hrnek, voda 1 hrnek, olivový olej cca 2 hrnky, česnek 4 stroužky, koření (bazalka, tymián, oregano) dle chuti

Příprava

Scezený dochucený ocet můžeme používat do salátů nebo na nakládání jiné zeleniny, tak lze využít i oleje z rajčat. Nebo klidně pod maso, prostě byla by ho velká škoda!

Sušená rajčata necháme odstát nejméně 2 hodiny ve směsi vody, balamica a koření. Poté scedíme např. přes utěrku.
Osušená rajčata dáme do umytých suchých sklenic a přidáme nadrobno nakrájený česnek, popř. chilli papričku. Zalijeme olejem a uzavřeme.

2015-09-16 Ostatní

Poznámka

Sušená rajčata si připravíme z cca 4 l čerstvých rajčat. Rajčata nakrájet na silnější kolečka nebo čtvrtky,dát na plechy s pečícím papírem (asi tři plechy) a vše naráz sušit v troubě, kterou jsem předehřála na 120 °C a pak ztlumila na nejnižší teplotu cca kolem 70 °C a sušila cca čtyři hodiny. Druhý den můžete rajčata hne nakládat.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI