Pesto z růžičkové kapusty zpět

Ingredience:
růžičkové kapusty13 ksbazalka hrstsýr Gran Moravia100 g
česnek4 stroužkyšťáva z 1/2 citronu dle chutipíniové oříšky50 g
olivový olejcca 1 dclsůl dle chuti
růžičkové kapusty 13 ks, bazalka hrst, sýr Gran Moravia 100 g, česnek 4 stroužky, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, píniové oříšky 50 g, olivový olej cca 1 dcl, sůl dle chuti

Příprava

Pesto má v kuchyni spoustu využití. Hlavní složkou je bazalka a pak již záleží pouze na vás, co do pesta přidáte. Třeba jako já můžete zvolit růžičkovou kapustu.


Dejte si vařit vodu a ujistěte se, že v mrazáku máte alespoň plato ledu.


Kapustu zbavíme nevzhledných vchních listů. 


Do hrnce dejte cca 2 litry vody a 4 vrchovaté lžíce soli. Přiveďte k varu a vložte do ní očištěnou a košťálů zbavenou kapustu. Vařte cca 5 minut.


Ihned vyjměte a vložte do ledové vody s ledem. Nechte ochladit alespoň 3 minuty. Poté kapustu z vody vyndejte.


Vložte ji do mixéru. Přidejte oříšky, česnek, olivový olej a citrónovou šťávu. Mixujte dohladka. 


Poté už jen přimíchejte (nebo přimixujte) jemně nastrouhaný sýr.
Plňte do skleniček. Pesto je dobré zalít olivovým olejem. Předejdete tak plísni. 

 
Přeji dobrou chuť! 

Tip: Pesto je vhodné na opečenou bagetku téměř s čímkoli. Nebo jen tak ke steaku, do salátů.... 

2017-01-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI