Škvarkové placky zpět

Ingredience:
hladká mouka600 gsuché bílé víno4 lžícežloutek3 ks
kysaná smetana10 lžicdroždí (42 g)1 kostkavlažné mléko na kvásek trochu
vepřové škvarky nasekané nadrobno400 gsůl špetka
hladká mouka 600 g, suché bílé víno 4 lžíce, žloutek 3 ks, kysaná smetana 10 lžic, droždí (42 g) 1 kostka, vlažné mléko na kvásek trochu, vepřové škvarky nasekané nadrobno 400 g, sůl špetka

Příprava

Obyčejné placky můžete vylepšit přidáním škvarků. Placky můžete využít např. jako skvělou přílohu.

Nejprve si připravíme kvásek z kostky droždí, malého množství vlažného mléka a mouky. Necháme v teple vykynout. Přes síto vpravíme do mísy mouku, uděláme důlek, přilijeme kvásek, mírně proděláme, přidáme tři žloutky, kysanou smetanu, sůl, bílé víno a posekané nadrobno vepřové škvarky. Řádně proděláme, posypeme hladkou moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple 45 minut odpočinout. Pak těsto vyválíme na sílu asi 3/4 cm a vykrájíme skleničkou či tvořítkem kolečka o průměru 6 cm nebo podle svých zvyklostí. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kde placky necháme dokynout, kolem 30 minut. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme, kmínem, pepřem, kořením Gyros, pálivou paprikou, Mexickými bylinkami, rozmarýnou, prostě každý podle své chuti. Pečeme v předehřáté troubě.

2013-11-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI