Celerovo batátová polévka s tymiánem a kuřetem zpět

Ingredience:
celer650 gbatáty350 gmalá cibule1 ks
čerstvý tymián2 lžícesušené polévkové bylinky2 lžičkysůl dle chuti
pepř špetkavoda3/4 - 1 lkuře (stehna)600 g
sojová smetana Alpro250 mlolej dle potřeby
celer 650 g, batáty 350 g, malá cibule 1 ks, čerstvý tymián 2 lžíce, sušené polévkové bylinky 2 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, voda 3/4 - 1 l, kuře (stehna) 600 g, sojová smetana Alpro 250 ml, olej dle potřeby

Příprava

Přiznám se, že celer stejně tak jako červená řepa, nejsou rozhodně mými favority, ale naučila jsme se takové suroviny nezavrhovat a spíše pro ně najít vhodné kombinace. Výraznou chuť celeru jsem spojila s nasládlou chutí batátů a bylo to dobré rozhodnutí. Obě chutě se krásně propojily a tymián dodal polévce pověstnou zlatou tečku. Jelikož jsem neměla vývar, spojila jsem vaření zeleniny společně s masem, což dodalo polévce na síle.

V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme kuřecí stehna. Poté je vyjmeme a zesklovatíme cibulku a pak přidáme na kostičky nakrájený celer a batáty a chvíli opékáme, pak přisypeme tymián a polévkové bylinky. Zeleninu zalijeme vodou a přidáme zpět kuřecí stehna. Mírně osolíme a trochu opepříme. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 30 minut. Poté maso opět vyjmeme, dáme stranou vychladnout. Zeleninu umixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme smetanu. Provaříme. Polévku podáváme s čerstvým tymiánem a obraným kuřecím masem.

2016-04-06 Polévky

Poznámka

Polévkové bylinky - petržel, pažitka, libeček

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI