Cibulačka chudé rodiny zpět

Ingredience:
cibule400 gčesnek3 stroužkyceler1/3 ks
olej3 lžícevývar/voda1,5 lvejce1 ks
zakysaná smetana2 lžícelibeček hrsthimalájská sůl dle chuti
cibule 400 g, česnek 3 stroužky, celer 1/3 ks, olej 3 lžíce, vývar/voda 1,5 l, vejce 1 ks, zakysaná smetana 2 lžíce, libeček hrst, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Dny před výplatou každého donutí kouknout do zásob a dojídat zbytky toho, co přinese lednice. Takové dny mám ale osobně nejradši, protože se díky ním dostanu k jídlům a kombinacím, které by mě jinak nenapadly nebo bych je jinak nezkusila. Tentokrát vznikla moje první cibulačka.

Ve větším hrnci si rozpálíme olej a přidáme nahrubo nasekanou cibuli, nastrouhaný celer a prolisovaný česnek. Dusíme za průběžného míchání na mírném ohni přibližně 15 minut, až nám vše začne hezky zlátnout. Následně přilijeme 1,5 litru horké vody/ vývaru a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme libeček a rozklepneme vejce. Povaříme ještě zhruba 10 minut. Ke konci přidáme zakysanou smetanu a polévku projedeme tyčovým mixérem.
Podáváme s čerstvě upečeným chlebem nebo opečenými krutonky.
Dobrou chuť!

2016-07-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI