Dýňová curry polévka zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1 ksmalá brambora1 kscibule1 ks
červená curry pasta1 lžícekokosové mléko200 mlmletý římský kmín a koriandr1/2 lžičky
drcené chilli špetkamáslo nebo ghí kousekčerstvý koriandr dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
dýně Hokkaido 1 ks, malá brambora 1 ks, cibule 1 ks, červená curry pasta 1 lžíce, kokosové mléko 200 ml, mletý římský kmín a koriandr 1/2 lžičky, drcené chilli špetka, máslo nebo ghí kousek, čerstvý koriandr dle chuti, vývar nebo voda dle potřeby

Příprava

Dýňová polévka patří neodmyslitelně k podzimu. Už jsem jich vyzkoušela spoustu a jako poslední mě chuťově zaujala tahle s červenou curry pastou a kokosovým mlékem. Připravovala jsem ji v polévkovači Easy Soup od Tefal, na který jsem nedávno sepsala recenzi.

1. Pokud budete připravovat polévku v polévkovači, je nutné si cibuli zesklovatět na másle v jiném kastrůlku. K cibuli ke konci restování přidáme rozvonět curry pastu. Vše vložíme do nádoby polévkovače. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a brambor, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a kokosovým mlékem. Přiklopíme a zvolíme program Krémová polévka. Polévkovač se sám postará díky svému mixéru o skvělou konzistenci. Do hotové polévky vmícháme posekaný čerstvý koriandr.

2. Pokud budete vařit bez polévkovače, postup bude stejný, jen s tím rozdílem, že kokosové mléko přilijeme až po rozmixování polévky a necháme ho ještě pár minutek prohřát. 

2016-11-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI