Ingredience: | |||||
červená a bílá cibule | 300 g | olivový olej | 1 lžíce | dijonská hořčice | 1 lžíce |
bílé suché víno | 1 dcl | zeleninový vývar | 700 ml | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | bobkový list | 1-2 ks | mletý kmín | 1 špetka |
zelená petrželka | 1 hrstička | libeček | 1 špetka | chléb | 2 krajíce |
parmazán | 1 hrstka | šunka | 2 plátky |
Od víkendu jsem měla šílenou chuť na francouzskou cibulačku, nedalo se odolat, tak ji dnes uvařila. Pokud máte chuť také, nechte se inspirovat.
Na oleji pomalu restujeme cibuli, dokud bílá nezezlátne, přidáme koření, hořčici a ještě chvilku opékáme.
Zesílíme plamen a přidáme víno, které necháme zcela vyvařit.
Přidáme zeleninový vývar a do změknutí cibule vaříme na mírném plameni.
Podáváme se zapečeným chlebem s parmezánem a šunkou.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI