Hovězí vývar podle Nadi zpět

Ingredience:
hovězí hrudí, žebro500 ghovězí kosti500 gnové koření5 kuliček
sůl špetkamrkev1 kscelerová bulva1/4 ks
petržel1 kscibule1 kspórek1/2 ks
čerstvá petrželka hrstka
hovězí hrudí, žebro 500 g, hovězí kosti 500 g, nové koření 5 kuliček, sůl špetka, mrkev 1 ks, celerová bulva 1/4 ks, petržel 1 ks, cibule 1 ks, pórek 1/2 ks, čerstvá petrželka hrstka

Příprava

Milovníci polévek jistě potěší poctivý domácí vývar, který je základem každého dobrého oběda.

Omyté maso vložíme do většího hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience /zeleninu oškrábeme, necháme vcelku, cibuli neloupeme, jen omyjeme/, přidáme cca. 3 litry vody a dáme vařit. Jakmile začne polévka vřít, stáhneme plamen a necháme jen probublávat. Během vaření, hlavně ze začátku, sbíráme pěnu, abychom měli vývar čirý. Vaříme cca 4 hodiny, dokud není maso měkké.
Poté polévku přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko. Maso použijeme k dalšímu zpracování, např. k omáčce, část můžeme pokrájet do vývaru. Zeleninu z vývaru vyhazuji a použiji čerstvou: mrkev a celer nakrájím nadrobno a dám vařit do osolené vody na skus. Přidám šálek mraženého hrášku, scedím a přidám do vývaru. ten dle chuti dosolím. Můžeme přidat nudle nebo játrové či jiné knedlíčky.

Doboru chuť!

2015-03-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI