Italská polévka z pečených paprik a rajčat zpět

Ingredience:
velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté1 ksvelká rajčata2 kscibule1 ks
sušená rajčata naložená v oleji6 ksčesnek2 stroužkyzeleninový vývar nebo voda500 - 750 ml
čerstvá bazalka dle chutiocet balsamico dle chutiolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté 1 ks, velká rajčata 2 ks, cibule 1 ks, sušená rajčata naložená v oleji 6 ks, česnek 2 stroužky, zeleninový vývar nebo voda 500 - 750 ml, čerstvá bazalka dle chuti, ocet balsamico dle chuti, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Včera a dnes se připravovala na mém kurzu Italské kuchyně tato polévka z pečených paprik a rajčat. Abych vás o ni neochudila, donesla jsem vzorek i domů, abych vám ji mohla nafotit a přidat recept. Tak tady je.

Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout. Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy. Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku. Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit cca 15 minut. Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme.  Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.

2016-01-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI