Krémová polévka z petržele a kari zpět

Ingredience:
kořenová petržel500 gjemné indické kari2 lžičkysmetana200 ml
sůl1 špetkapepř1 špetkastroužek česneku1 ks
olivový olej1 lžíce
Houskové knedlíčky:
rohlík2 ksmléko150 mlvejce1 ks
sůl1 špetkamuškátový oříšek1 špetkasekaná petrželka1 hrstka
kořenová petržel 500 g, jemné indické kari 2 lžičky, smetana 200 ml, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, stroužek česneku 1 ks, olivový olej 1 lžíce, rohlík 2 ks, mléko 150 ml, vejce 1 ks, sůl 1 špetka, muškátový oříšek 1 špetka, sekaná petrželka 1 hrstka

Příprava

Dnes se mi povedla další polévka, která naprosto předčila mé očekávání. Jednoduchá, rychlá a navíc s příchutí exotiky. 

Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.

Houskové knedlíčky se vaří zvlášť ve vodě, protože polévka je na ně příliš hustá. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Až se mléko vsákne přidejte rozšlehané vejce, nasekanou petrželku, sůl a muškátový květ. Z těsta vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v neosolené vodě dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky servírujte s polévkou.

2015-06-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI