Mangoldová polévka s kozím sýrem zpět

Ingredience:
čerstvé listy mangoldu300 gmladá cuketa2 kmenší brambora1 ks
zeleninový vývar1 llístky máty hrtšťáva z poloviny citronu nebo limety
smetana1 dclvařená quinoa4 lžícečerstvý kozí sýr100 g
sůl dle chutipepř špetkaolej trochu
čerstvé listy mangoldu 300 g, mladá cuketa 2 k, menší brambora 1 ks, zeleninový vývar 1 l, lístky máty hrt, šťáva z poloviny citronu nebo limety , smetana 1 dcl, vařená quinoa 4 lžíce, čerstvý kozí sýr 100 g, sůl dle chuti, pepř špetka, olej trochu

Příprava

Několik let jsme se na zahradě snažili pěstovat špenát. Vždy bez úspěchu. Pokud jsme ho nesklidili ještě jako baby špenát tak nám vždy vyběhl do závratných výšek a vykvetl divokými květy. Toto předvedla dokonce i odrůda, u které se dodavatel dušoval, že do květu nikdy nejde. Špenát z naší zahrady tedy vytlačil mangold. Sice jde do květu taky, ale vždycky ho za to pěkně seřežu. Navíc vydrží na zahradě dva roky, takže je s ním méně práce. No a využití podobné jako špenát a pokud hostům neřeknu, že je to mangold, tak rozdíl stejně nepoznají.

Na oleji orestujte brambor a cuketu nakrájené na kostičky. zalijte zeleninovým vývarem a přidejte listy mangoldu. Pokud máte mangold už vzrostlejší, tak doporučuji ho nakrájet na kousky a spařit vařící vodou, tím z něj dostanete hořkost, která může někomu vadit. Není to ale podmínkou. 

Zeleninu uvařte do měkka. Do polévky přidejte lístky čerstvé máty a vše rozmixujte do hladkého krému. Polévku zjemněte smetanou a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s lžíci vařené quinoy a rozdrobeným sýrem.

2015-07-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI