Marocká cizrnová polévka

Ingredience:
olivový olej2 lžícecibule nasekaná najemno1 ksmrkev nakrájená na plátky1 ks
česnek4 stroužkykurkuma1 lžičkačervená paprika1/2 lžičky
římský kmín1/2 lžičkyvývar1 lbobkový list2 ks
opláchnutá cizrna1 plechovkasekaná rajčata1 plechovkazelenina (květák, hrášek, kukuřice...) dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
olivový olej 2 lžíce, cibule nasekaná najemno 1 ks, mrkev nakrájená na plátky 1 ks, česnek 4 stroužky, kurkuma 1 lžička, červená paprika 1/2 lžičky, římský kmín 1/2 lžičky, vývar 1 l, bobkový list 2 ks, opláchnutá cizrna 1 plechovka, sekaná rajčata 1 plechovka, zelenina (květák, hrášek, kukuřice...) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Podobné polévky jako je tato marocká zbožnuju se všeho nejvíce. Nejenže krásně voní a zasytí víc než dost, ale navíc i krásně vypadá a chutná snad každému, kdo jí ochutná. A když se k němu podává čerstvý chléb (no dobře, tady by se asi hodil ten klasická naan, ale zas nemůžeme být takoví fanatici) tak je to ta dokonalá večeře. 

Na oleji osmažte cibulku dozlatova, přidejte česnek, mrkev a koření. Zalijte vše kuřecím vývarem a přidejte rajčata, cizrnu a bobkový list. Nechte zhruba 30 minut vařit a pokud chcete přidat zeleninu, tak jí tam přidejte zhruba 15 minut před koncem. Na závěr vyndejte bobkový list a můžete trochu polévky odebrat a rozmixovat, pokud chcete mít polévku hustou. Popřípadě jí rozmixovat celou. Osolte a opepřete jak to máte rádi a podávejte s pečivem. 
2015-06-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI