Masový vývar s pečenou zeleninou zpět

Ingredience:
maso (700 g kuřecího a 300 g hovězí kližky)1 kgvětší mrkev1 kscibule1 ks
česnek2 stroužkyřapíkatý celer i s listy2 stonkyhladkolistá petržel1 menší svazek
nové koření5 kuličekpepř10 kuličekkardamom3 tobolky
sůl dle chutipažitka dle chuti
Pečená zelenina:
mrkev2 ksmenší cuketa1 ksčervená řepa1 ks
červená paprika1 ksžlutá paprika1 ksčervená cibule1 ks
řapíkatý celer1 stoneksůl špetkadrcený pepř špetka
olivový olej trochu
maso (700 g kuřecího a 300 g hovězí kližky) 1 kg, větší mrkev 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, řapíkatý celer i s listy 2 stonky, hladkolistá petržel 1 menší svazek, nové koření 5 kuliček, pepř 10 kuliček, kardamom 3 tobolky, sůl dle chuti, pažitka dle chuti, mrkev 2 ks, menší cuketa 1 ks, červená řepa 1 ks, červená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, červená cibule 1 ks, řapíkatý celer 1 stonek, sůl špetka, drcený pepř špetka, olivový olej trochu

Příprava

Jestli někdo na světě dělá výborné polévky, tak moje babička. S přípravou si dokáže neuvěřitelně vyhrát, takže celková doba vaření se ve finále protáhne klidně i na pár hodin. Ovšem výsledek za to stojí! Někdy ani hrnec nestačí, a to nejsem příliš polévkový nadšenec. A jak říká moje babi, dobrá polévka je základ!! Takže když už, tak pěkně vývarovou z masa, se spoustou zeleniny a bylinek.

Maso dáme do většího hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu, přidáme koření a pod pokličkou necháme tři hodinky lehce probublávat.

Hotovou polévku scedíme, maso nakrájíme na kousky.

Zeleninu, kterou budeme péct, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Všechno to osolíme, opepříme a zakápneme pořádnou dávkou olivového oleje. Při 200 stupních (dolní a horní ohřev) upečeme do měkka.

Na každý talíř naservírujeme trochu čistého vývaru, přidáme maso, pečenou zeleninu a dozdobíme posekanou petrželkou a pažitkou.

2014-12-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI