Ruský boršč zpět

Ingredience:
hovězí kližka250 ghovězí přední s kostí250 gvepřová plec250 g
nové koření5 kuličekpepř10 kuličekbobkový list5 lístků
cibule1 ksmrkev50 gceler50 g
petržel50 ghlávkové zelí150 gvelká brambora1 ks
vařená červená řepa2 kskrájená rajčata400 gslanina100 g
sladká mletá paprika2 lžícecitron nebo vinný ocet1 kskysaná smetana1 kelímek
sůl špetkapepř špetka
hovězí kližka 250 g, hovězí přední s kostí 250 g, vepřová plec 250 g, nové koření 5 kuliček, pepř 10 kuliček, bobkový list 5 lístků, cibule 1 ks, mrkev 50 g, celer 50 g, petržel 50 g, hlávkové zelí 150 g, velká brambora 1 ks, vařená červená řepa 2 ks, krájená rajčata 400 g, slanina 100 g, sladká mletá paprika 2 lžíce, citron nebo vinný ocet 1 ks, kysaná smetana 1 kelímek, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Borščů existuje celá řada variant, stejně jako bramboraček, eintopfů (ajnotpfů) a bouillabaisse (bujabéz).

Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu.Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky.

Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikou a zarestujeme.

Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru společně se zeleninou a vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa.

Boršč podáváme s kysanou smetanou.

2014-02-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI