Vaječná polévka s tofu zpět

Ingredience:
vývar + miska vývaru na rozmíchání škrobu1 lsojová omáčka2 lžíceústřicová omáčka1 lžíce
oloupaný a na jemno nastrouhaný zázvor4 cmškrob1 lžícevejce2 ks
tofu nakrájené na kostky100 - 150 gjarní cibulka nakrájená na kolečka1 kstenké skleněné nudle připravené dle návodu dle potřeby
sůl dle chuti
vývar + miska vývaru na rozmíchání škrobu 1 l, sojová omáčka 2 lžíce, ústřicová omáčka 1 lžíce, oloupaný a na jemno nastrouhaný zázvor 4 cm, škrob 1 lžíce, vejce 2 ks, tofu nakrájené na kostky 100 - 150 g, jarní cibulka nakrájená na kolečka 1 ks, tenké skleněné nudle připravené dle návodu dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Už vás nebaví klasický kuřecí, hovězí a pro vegetariány zeleninový vývar a chtěli by jste vaše polévky posunout kousek dál? A taky oslnit své strávníky, jak jste skvělý kuchař? Přidejte do vývaru pár ingrediencí a budete mít polévku zcela odlišnou, originální a chutnou natolik, že vždycky když budete dělat vývar s nudlemi, tak budete váhat jestli si nemáte raději udělat tuto. 

Do dejte sojovou omáčku, ústřicovou omáčku a zázvor, zalijte vývarem a uveďte k varu. V misce, kde jsme si odlili trochu vývaru rozmícháme škrob. Pomalu vlijeme škrob do polévky a chvilku povaříme. Do misky si rozklepneme vejce a jemně ho vidličkou rozmícháme. Vlijeme najednou do polévky a mícháme vařečkou dokola v jenom směru, dokud se vejce nesrazí. Přidáme tofu a cibulku a dochutíme solí. Prohřejeme. Podáváme tak, že do talíře dáme skleněné nudle a zalijeme horkou polévkou. 

2015-08-07 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI