Těsto: | |||||
špaldová mouka typ 1050 | 150 g | pohanková mouka | 50 g | máslo | 125 g |
sůl | 1/2 lžičky | ledová voda | 4 lžíce | ||
Náplň: | |||||
brokolice bez košťálu | 1 ks | sterilované žampiony | 200 g | šunka od kosti | 100 g |
čedar | 8 plátků | vejce | 3 ks | smetana ke šlehání | 1 kelímek |
česnek | 1 stroužek | sušená bazalka | 1 lžička | tymián | 2 snítky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Přemýšlela jsem, co nám připravím na zub k dnešnímu hokeji. No...vlastně bych ho asi upekla stejně, takže to nebudu svádět na ty naše kluky šikovný. Tak URČITĚÉÉÉÉÉ (smích).
Obě mouky promícháme se solí a přidáme na kousky nakrájené máslo. Společně hněteme a mneme mezi prsty, dokud nevznikne drobenka. Do té pak přidáme ledovou vodu a znovu dobře propracujeme, až se těsto spojí v jednolitou hmotu. Dáme odpočinout asi na 15 minut do lednice. Brokolici rozebereme na růžičky a odkrájíme košťály, předvaříme si jí v páře, aby trochu změkla. Odpočinuté těsto si rozválíme na velikost formy a domačkáme dobře i do krajů. Dno propícháme na několika místech vidličkou a dáme předpéct na 180 stupňů na 10 minut (pečení naslepo pomocí zatížení luštěninami). Mezitím si brokolici rozšťoucháme na malé kousky a promícháme s prolisovaným česnekem. Šunku nakrájíme na kostičky, vejce rozkvedláme se smetanou, bylinkami, pepřem a solí. Na předpečený korpus si rozložíme slité žampiony, na ně poklademe rozmačkanou brokolici a zalijeme vaječnou směsí. Nakonec poklademe plátky čedaru a dáme péct na 180 stupňů, na 30 minut dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI