Česnekový chlebíček s bylinkami, slaninou a sýrem zpět

Ingredience:
libová anglická slanina200 gvejce ( žloutky, bílky)3 kspolohrubá mouka300 g
jedlá soda1 lžičkazměklé máslo50 gstrouhaný sýr gouda200 g
mléko250 mlpepř1 špetkasůl1 špetka
pažitka1 hrstkapetržel1 hrstkajarní cibulka1 hrstička
česnek3-4 stroužky
libová anglická slanina 200 g, vejce ( žloutky, bílky) 3 ks, polohrubá mouka 300 g, jedlá soda 1 lžička, změklé máslo 50 g, strouhaný sýr gouda 200 g, mléko 250 ml, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, pažitka 1 hrstka, petržel 1 hrstka, jarní cibulka 1 hrstička, česnek 3-4 stroužky

Příprava

Pokud se naučíte tento snadný rychlý chlebíček, můžete jej péci na milion způsobů a dalšími miliony ingrediencemi. S čerstvou tvarohovou pomazánkou a čerstvou pažitkou je luxusní. Tak i na svačinky pro plánovaný výlet.

Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem, sodou a mléko.
Vše ušleháme a vmícháme nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky, prolisovaný česnek.
Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto dáme do vymazané formy.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30-40 minut.
Necháme vychladnout.

2022-07-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostgrilování
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI