Cibulový koláč zpět

Ingredience:
špaldová mouka Typ 630250 gbílý jogurt150 gmáslo100 g
vejce1 kssůl špetka
Náplň:
zakysaná smetana400 gGrana Padano150 gvejce1 ks
sůl dle chutičervená cibule3 ksolej2 lžíce
špaldová mouka Typ 630 250 g, bílý jogurt 150 g, máslo 100 g, vejce 1 ks, sůl špetka, zakysaná smetana 400 g, Grana Padano 150 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, červená cibule 3 ks, olej 2 lžíce

Příprava

Ta vůně...ta chuť.... vědět to dřív už je tento koláč dávno naší stálicí. Cibulový koláč mě lákalo vyzkoušet už dlouho dobu. Dnes, když jsem přemýšlela co k večeři, mi zrak padl na červené cibule v lednici a bylo jasno.

Cibuli si rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zesklovatíme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
Z mouky, másla, jogurtu, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Vyválíme plát a vložíme do koláčové formy (průměr 30 cm) vyložené pečícím papírem, tak aby okraje lehce přesahovali. Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme pečícím papírem a fazolemi. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Mezitím si připravíme náplň smícháním smetany s vajíčkem a nastrouhaným sýrem, dochutíme solí.
Na lehce předpečené těsto vlijeme náplň a navrstvíme osmahlou cibuli. Pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
Koláč je výborný teplý i studený.

2016-07-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI