Cizrnový hummus zpět

Ingredience:
vařená cizrna12 lžiclněná a sezamová semínka2 lžíceolivový olej3 lžíce
voda z cizrny2 - 3 lžícečesnek2 stroužkymořská sůlnecelá lžička
drcený římský kmín dle chutipepř dle chutičervená sladká paprikanecelá lžička
vařená cizrna 12 lžic, lněná a sezamová semínka 2 lžíce, olivový olej 3 lžíce, voda z cizrny 2 - 3 lžíce, česnek 2 stroužky, mořská sůl necelá lžička, drcený římský kmín dle chuti, pepř dle chuti, červená sladká paprika necelá lžička

Příprava

Do originálního receptu na hummus patří sezamová pasta tahini, ale jak jste si mohli všimnout, já ji doma nemám a tak s oblibou přidávám směs sezamu a lněných semínek.

1. Cizrnu si namočíme alespoň na 6 hodin a poté ji cca 40minut vaříme na mírném stupni. 
2. Pokud doma nemáte tahini pastu tak jako já, tak si jako první v mixéru rozmixujeme sezamová a lněná semínka.Vydržte mixovat alespoň 2 minuty, dokud se semínka nezačnou propojovat a pouštet olej. 
3. Následně do mixéru přidáme ostatní ingredience. Možná bude potřeba směs odebrat lžičkou ze stěn. 
4. Hummus ochutnejte a podle potřeby si přidejte pepř, sůl či kmín. 
5. Konzistence by měla být kašovitá, ne však tekutá.

2016-02-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI