Ingredience: | |||||
pevné menší cukety (cca 20 cm dlouhé) | 2 ks | cibule | 2 ks | nové koření | 6 kuliček |
pepř | 10 kuliček | bobkový list | 3 ks | rostlinný olej (ne olivový) | 2 lžíce |
ocet | 3 lžíce | cukr | 1 lžička | sůl | dle chuti |
První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.
Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4 - 5mm, kdo chce, může cuketu oloupat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1PL soli. Promícháme a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu. Občas můžeme promíchat.
Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr. Ochutnáme, případně dochutíme. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce. Podáváme vychlazené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI