Domácí lučina podle Nadi zpět

Ingredience:
bílý jogurt (Hollandia, Choceňský)500 gzakysaná smetana 16%200 gsůl půl lžičky
plátno1 ks
bílý jogurt (Hollandia, Choceňský) 500 g, zakysaná smetana 16% 200 g, sůl půl lžičky, plátno 1 ks

Příprava

Když si spočítáte výrobní náklady a cenu za Lučinu v obchodě, není co řešit

Všechny tyto tři ingredience promícháme v misce.
Do velikostně vhodného sítka si dáme mul nebo jemné plátýnko a obsah misky přelijeme do sítka, které umístíme do misky nebo kastrůlku tak, aby se spodek sítka nedotýkal dna.
Přiklopíme pokličkou a necháme v ledničce minimálně 24 hod odkapávat.
V misce zůstane syrovátka, kterou můžeme třeba vypít, prý je to zdravé. Nebo ji prostě vylijeme.
No, a v sítku nám zůstane krásná hrouda bělostného čerstvého sýra.

Další použití je na vás: stačí dosolit, přidat pažitku a namazat na chléb s máslem, nebo lze použít jako základ na jakoukoliv pomazánku: tvarůžkovou, rybičkovou, brynzovou, salámovou, vajíčkovou.

Dobrou zdravou chuť 

2014-10-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI