Dýňovo-sýrový quiche zpět

Těsto:
hladká špaldová mouka (typ 1050 Lidl)250 gmáslo125 gvejce1 ks
sůl špetka
Náplň:
dýně600 gmenší cibule2 kmuškátový ořech1/2 ks
řepkový olej2 lžícevejce2 kszakysaná smetana200 g
sýr gouda200 gsůl dle potřebyčerstvý tymián3 větvičky
hladká špaldová mouka (typ 1050 Lidl) 250 g, máslo 125 g, vejce 1 ks, sůl špetka, dýně 600 g, menší cibule 2 k, muškátový ořech 1/2 ks, řepkový olej 2 lžíce, vejce 2 ks, zakysaná smetana 200 g, sýr gouda 200 g, sůl dle potřeby, čerstvý tymián 3 větvičky

Příprava

V mrazáku na mě při jeho každoměsíčním odmražování a hlavně kontrole zásob vykoukl poslední balíček nastrouhané dýně z podzimu a můj muž už ráno vyslovil přání slaného koláče k večeři. Proto byla náplň víceméně jasná a kombinace se sýrem se stala neodolatelnou i pro mě.

Z mouky, studeného másla, vajíčka a soli vypracujeme těsto, které necháme cca 30 minut vychladit. Dýni si nastrouháme na jemno. Cibuli také nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji, přidáme dýni a asi 5 minut restujeme. Necháme zchladnout. K dýni a cibuli přidáme vejce, zakysanou smetanu, nastrouhaný muškátový ořech, najemno nastrouhaný sýr, lístky tymiánu a dle chuti dosolíme. Těsto vyválíme nebo namačkáme do pečícím papírem vyložené formy tak aby okraje přesahovali , propícháme vidličkou a zakryjeme pečícím papírem, na který nasypeme například fazole nebo jiné luštěniny. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 minut. Odstraníme pečící papír spolu s fazolemi a nalijeme na těsto dýňovou směs se sýrem.
Pečeme dalších zhruba 15 minut dozlatova.

2016-04-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI