Foul zpět

Ingredience:
sušený bob obecný (zahradní) dle potřebyřímský kmín špetkacitronová sůl dle chuti
sůl dle potřebyhladkolistá petržel hrstka
sušený bob obecný (zahradní) dle potřeby, římský kmín špetka, citronová sůl dle chuti, sůl dle potřeby, hladkolistá petržel hrstka

Příprava

Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.

V jednom z minulých receptů jsem zmínila turmus, neboli vlčí bob. Dnes mám pro vás připraveno něco podobného, foul - bob obecný (zahradní). Turmus i foul se připravují a servírují naprosto stejně. Obě luštěniny je u nás na Blízkém východě možné ochutnat u tradičních pojízdných stánků, které kolují starým městem a podél pobřeží.

Přes noc namočené foul slijeme, propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme do měkka. Během vaření vám radím otevřít všechna okna pořádně dokořán a větrat, co to jde. Vůně, která se při vaření line kuchyní, nemá daleko k některým měkkým, zrajícím sýrům.

Hotové foul podáváme ještě vlahé, posypané římským kmínem, citronovou solí a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.

Citronovou sůl je možné nahradit citronovou šťávou a solí.

2013-11-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI