Křehké máslové tyčinky dvou sýrů zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka100 gpšeničná hladká mouka50 gsýr Grana Padano100 g
balkánský sýr50 gprášek do pečiva bez fosfátů1/2 lžičkymáslo125 g
žloutek na potření1 kstymián na posypání
špaldová hladká mouka 100 g, pšeničná hladká mouka 50 g, sýr Grana Padano 100 g, balkánský sýr 50 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 lžičky, máslo 125 g, žloutek na potření 1 ks, tymián na posypání

Příprava

Znáte takové ty sýrové tyčky ze supermarketu, v plastové krabičce? Jsou moc dobré, ale plné palmového oleje a navíc dost drahé. Pokusila jsem se je napodobit doma a myslím, že se to docela povedlo.

Nejdříve si smícháme mouku s práškem do pečiva a sýrem Grana Padano. Přidáme nakrájené máslo a hněteme, dokud nevznikne drobenka. Pak přidáme nadrobený nebo nastrouhaný balkánský sýr a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočívat v lednici alespoň půl hodiny. Pak uděláme z těsta kuličky a z kuliček rukama vyválíme tyčinky, které můžeme ještě pokroutit dokola. Vyskládáme na plech z pečícím papírem, potřeme žloutkem a posypeme tymiánem (nebo čímkoli jiným podle chuti). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut dozlatova.

2016-02-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
25
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI