Květákový salát zpět

Ingredience:
malý květák1 ks (cca 300 g)cherry rajčátka6 ksšalotka1 ks
šunka od kosti150 gkysaná smetana2 vrchovaté lžícemajolka2 vrchovaté lžíce
mletý bílý pepř špetkasůl dle chuticitronová šťáva2 lžíce
zelená nať z cibulky hrst
malý květák 1 ks (cca 300 g), cherry rajčátka 6 ks, šalotka 1 ks, šunka od kosti 150 g, kysaná smetana 2 vrchovaté lžíce, majolka 2 vrchovaté lžíce, mletý bílý pepř špetka, sůl dle chuti, citronová šťáva 2 lžíce, zelená nať z cibulky hrst

Příprava

Lidově řečeno karfiol. Kdo miluje květák, určitě ho ocení ve formě lehkého obědu. Nebo můžete klidně podávat s křupavou bagetkou jako předkrm.

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus cca 10 minut. Na sítku necháme okapat a zchládnout. Zakysanku smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky. Všechno promícháme, případně dosolíme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

2015-03-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI