Roláda z červené řepy pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
červená řepa již vařená4 ksčervená cibule1 ksolivový olej3 lžíce
hladká mouka3 lžícevejce2 kstvrdého sýru100 g
sůl špetkapepř špetkaprovensálské koření špetka
česnek1 stroužek
Náplň:
velká lučina1 ksčerstvá pažitka hrstka
červená řepa již vařená 4 ks, červená cibule 1 ks, olivový olej 3 lžíce, hladká mouka 3 lžíce, vejce 2 ks, tvrdého sýru 100 g, sůl špetka, pepř špetka, provensálské koření špetka, česnek 1 stroužek, velká lučina 1 ks, čerstvá pažitka hrstka

Příprava

Tak jsem ji zkusila a ono to opravdu vyšlo a ještě byla dobrá. Řeč je o mé roládě z řepy, kterou si jistě každý milovník zdravého jídla oblíbí.

Uvařenou a oloupanou červenou řepu si nastrouháme najemno.
Cibulku si nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji, přídáme řepu, okořeníme provensálským kořením, prolisovaným česnekem a solí s pepřem.
Necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme dva žloutky, nastrouhaný sýr najemno, mouku a řádně promícháme.
Ze zbylých bílků ušleháme sních, který přidáme do těsta, které pak rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír.
Pečeme na 180 °C zhruba 20 minut.
Roládu poté necháme 5 minut vychladnout a už potíráme nejlépe domácí lučinou a posypeme čerstvou pažitkou. Nebo jako já, lučinu s pažitkou smíchejte dohromady. Opatrně rolujeme a hned vkládáme do lednice.
Poté krájíme na tenší plátky, servírujeme na talířek, utáhneme dětem bryndáčky a vše bíle odnosíme do garáže. (smích)

Doboru chuť!

2015-04-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI